CARA BERTUDUNG MENGIKUT SYARA’ BAGI WANITA

Assalamualaikum..apa khabar semua, harap semuanya sihat sentiasa..ok la kali ni aku nak kongsikan sedikit artikel untuk peringatan kita semua tentang kewajipan untuk menutup aurat bagi kaum wanita. Antara pakaian yang digunakan untuk menutup aurat pada bahagian kepala seperti rambut, telinga dan sebagainya ialah menutup kepala dikenali sebagai tudung. Tudung kepala yang dituntut adalah sebagaimana berikut:

1. Tudung itu menutupi seluruh kepala termasuk leher, kecuali kawasan muka. Bukanlah cara bertudung yang betul menurut syaraβ€˜ jika masih menampakkan rambut, leher, tengkuk, telinga, bahagian dada dan seumpamanya. Manakala belahan baju letaknya di kawasan dada. Oleh yang demikian, tudung kepala hendaklah juga menutup atau menyembunyikan bahagian dada.

2. Tudung hendaklah diperbuat daripada kain atau bahan yang tebal yang menutupi warna kulit dan rambut daripada kelihatan. Bukan tudung yang jarang, nipis atau berlubang-lubang sehingga boleh menampakkan warna kulit atau anggota aurat yang lain.

IMG_3953

ok la tu saje untuk kali ni..semoga ianya menjadi peringatan yang bermanafaat kepada kita semua. wassalam~

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
{principal photographer}
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

2014 Packages Price Release

Assalamualaikum, untuk kali ini saya nak update harga untuk tahun 2014. Planning untuk tahun 2014 ni saya terpaksa untuk mengurangkan pengambilan job wedding. Oleh itu, pada mana-mana customer yang berminat untuk menggunakan perkhidmatan fotografi saya, saya terpaksa menghadkan pengambilan job wedding ni di atas sebab-sebab commitment dengan kerja yang saya baru perolehi sekarang. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang availability saya, boleh la terus menghubungi saya di FB,whatapps,ataupun call terus.

wedding packages2014

Sekian,

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman {principal photographer} naserunphotoworks Tel: {019}{9459596}

Tagged

Azfar + Fatiha – Bandar Putra, Segamat.

Assalamualaikum, apa khabar semua.. untuk kali ni aku nak kongsikan gambar semasa majlis sambut menantu Azfar dan Fateha, ia nye berlangsung di Bandar Putera, Segamat. ok la tampa membuang masa, korang layan dulu gambar2 semasa majlis berlangsung.. πŸ™‚

azfa+fatiha12
azfa+fatiha10
azfa+fatiha6
azfa+fatiha7
azfa+fatiha5
azfa+fatiha11
azfa+fatiha2
azfa+fatiha3
azfa+fatiha4
azfa+fatiha9
azfa+fatiha13
azfa+fatiha14
azfa+fatiha15
azfa+fatiha19
azfa+fatiha16
azfa+fatiha17
azfa+fatiha18
azfa+fatiha20
azfa+fatiha21
azfa+fatiha22
azfa+fatiha23
azfa+fatiha24
azfa+fatiha25
azfa+fatiha26
azfa+fatiha27
azfa+fatiha29
azfa+fatiha30
azfa+fatiha31
azfa+fatiha8
azfa+fatiha28
azfa+fatiha1

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Akad nikah – Amran+Aishah – Kampung Marhum, Pekan.

Assalamualaikum, ape khabar korang semua..harap-harap baik hendaknya. Rasanya x terlewat lagi untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada korang semua. Ok la untuk kali ni aku nak update semasa Majlis Perkahwinan Amran dan Aishah, majlis dieorang ni telah berlangsung di Kampung Marhum yang terletak di Pekan, Pahang. Buat masa ni aku nk update dahulu entry semasa majlis akad nikah dieorang. Majlis ni telah diadakan pada sebelah malam. Untuk Majlis persandingannya pula aku akan update dalam masa yang terdekat ni..ok lah, korang layan dulu gambar-gambar dieorang..jangan lupa nantikan update majlis persandingan pula.. πŸ™‚

amran+aishah1
amran+aishah2
amran+aishah3
amran+aishah4
amran+aishah5
amran+aishah6
amran+aishah7
amran+aishah8
amran+aishah9
amran+aishah10
amran+aishah11
amran+aishah12
amran+aishah13
amran+aishah14
amran+aishah15
amran+aishah16
amran+aishah17
amran+aishah18
amran+aishah19
amran+aishah20
amran+aishah21
amran+aishah22
amran+aishah23
amran+aishah24
amran+aishah25
amran+aishah26

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mimie+Azzad-Tanjung Karang, Selangor.

Assalamualaikum..apa khabar semua, aku harap semua sihat..ok lah kali ni aku nak kongsikan gambar ketika majlis perkahwinan mimie dan azzad. Tanpa membuang masa korang layan la dulu gambar2 semasa majlis berlangsung..

mimi+azzad7
mimi+azzad8
mimi+azzad5
mimi+azzad6
mimi+azzad9
mimi+azzad10
mimi+azzad12
mimi+azzad11
mimi+azzad13
mimi+azzad14
mimi+azzad15
mimi+azzad16
mimi+azzad17
mimi+azzad19
mimi+azzad20
mimi+azzad21
mimi+azzad23
mimi+azzad22
mimi+azzad24
mimi+azzad25
mimi+azzad26
mimi+azzad27
mimi+azzad28
mimi+azzad29
mimi+azzad30
mimi+azzad31
mimi+azzad32
mimi+azzad33
mimi+azzad34
mimi+azzad36
mimi+azzad35
mimi+azzad37
mimi+azzad38
mimi+azzad39
mimi+azzad40
mimi+azzad41
mimi+azzad42
mimi+azzad43
mimi+azzad46
mimi+azzad44
mimi+azzad45
mimi+azzad1
mimi+azzad47
mimi+azzad48
mimi+azzad2
mimi+azzad3
mimi+azzad49
mimi+azzad50
mimi+azzad51
mimi+azzad52
mimi+azzad4
mimi+azzad53
mimi+azzad54
mimi+azzad55
mimi+azzad56
mimi+azzad57
mimi+azzad61
mimi+azzad58
mimi+azzad59
mimi+azzad60
mimi+azzad1 copy
mimi+azzad62
mimi+azzad63

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Resepsi – Hilmi+Aishah – Kelab Darul Ehsan, Ampang.

Assalamualaikum, ape khabar semua, aku harap korang sihat sejahtera hendak Nya. Untuk kali ni aku nak kongsikan kat korang semua Majlis Resepsi Hilmi dan Aishah. Majlis die orang ni telah berlangsung di Kelab Darul Ehsan, Ampang.

hilmi+aishah 24
hilmi+aishah 1
hilmi+aishah 2
hilmi+aishah 3
hilmi+aishah 8
hilmi+aishah 9
hilmi+aishah 10
hilmi+aishah 11
hilmi+aishah 13
hilmi+aishah 12
hilmi+aishah 14
hilmi+aishah 23
hilmi+aishah 15
hilmi+aishah 16
hilmi+aishah 17
hilmi+aishah 18
hilmi+aishah 19
hilmi+aishah 20
hilmi+aishah 21
hilmi+aishah 22
hilmi+aishah 25
hilmi+aishah 26
hilmi+aishah 60
hilmi+aishah 27
hilmi+aishah 28
hilmi+aishah 29
hilmi+aishah 30
hilmi+aishah 31
hilmi+aishah 32
hilmi+aishah 33
hilmi+aishah 34
hilmi+aishah 35
hilmi+aishah 36
hilmi+aishah 37
hilmi+aishah 38
hilmi+aishah 39
hilmi+aishah 40
hilmi+aishah 41
hilmi+aishah 42
hilmi+aishah 48
hilmi+aishah 43
hilmi+aishah 44
hilmi+aishah 45
hilmi+aishah 46
hilmi+aishah 47
hilmi+aishah 59
hilmi+aishah 49
hilmi+aishah 50
hilmi+aishah 7
hilmi+aishah 6
hilmi+aishah 5
hilmi+aishah 51
hilmi+aishah 52
hilmi+aishah 53
hilmi+aishah 54
hilmi+aishah 55
hilmi+aishah 56
hilmi+aishah 57
hilmi+aishah 58

Sebenarnya aku rase terkilan sikit mase buat outdoor kat Kelab Darul Ehsan ni, tempat memang cantik, byk idea dh dapat untuk buat kat padang golf die, tapi memang xde rezki untuk buat kat kawasan padang golf tu. Sebab time nak buat outdoor tu ramai pulak yang tengah nak main golf. Atas faktor keselamatan kite org x dibenarkan untuk membuat sesi outdoor kat padang tu, terpakse la buat kat tepi2 je.. ok la tu saje untuk kali ni..harap korang enjoi untuk layan gambar2 yang aku kongsikan.

Wassalam~~

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Akad Nikah dan Sanding- Tarmizi + Ayuni , Felda Tenggaroh 2.

Salam, selamat berhujung minggu, alhamdulillah untuk kali ni aku nak update entry untuk majlis akad nikah Tarmizi dan Ayuni, majlis ni berlangsung di rumah pengantin perempuan di Felda Tenggaroh 2, rupa nya jauh juga untuk ke Tenggaroh ni kalau dari Kajang, dengan dugaan yang dihadapi, alhamdulillah sampai juga kat Felda Tenggaroh ni, maklum la first time sampai kesini. Ok la korang layan dulu gambar2 kat bawah, untuk majlis persandingan mereka pula, saya akan update pada masa yang terdekat ni..

ayuni+tarmizi1
ayuni+tarmizi2
ayuni+tarmizi3
ayuni+tarmizi4
ayuni+tarmizi5
ayuni+tarmizi6
ayuni+tarmizi7
ayuni+tarmizi8
ayuni+tarmizi9
ayuni+tarmizi11
ayuni+tarmizi12
ayuni+tarmizi13
ayuni+tarmizi15
ayuni+tarmizi16
ayuni+tarmizi19
ayuni+tarmizi18
ayuni+tarmizi20
ayuni+tarmizi14
ayuni+tarmizi22
ayuni+tarmizi23
ayuni+tarmizi24
ayuni+tarmizi25
ayuni+tarmizi26
ayuni+tarmizi27
ayuni+tarmizi28
ayuni+tarmizi29
ayuni+tarmizi30
ayuni+tarmizi31
ayuni+tarmizi32
ayuni+tarmizi33
ayuni+tarmizi34
ayuni+tarmizi35
ayuni+tarmizi36
ayuni+tarmizi37
ayuni+tarmizi38
ayuni+tarmizi39
ayuni+tarmizi40
ayuni+tarmizi41
ayuni+tarmizi42
ayuni+tarmizi43
ayuni+tarmizi44
ayuni+tarmizi45
ayuni+tarmizi46
ayuni+tarmizi47
ayuni+tarmizi48
Ayuni+Tarmizi 3
Ayuni+Tarmizi 2
Ayuni+Tarmizi 1

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Mirza+Along – Akad Nikah & Sanding – Felda Selancar 2, Muadzam Shah, Pahang.

Salam,
Apa khabar semua, diharap semua sihat hendak nya. Ok la kali ni aku nak kongsikan kat korang semua gambar-gambar semasa maljis perkahwinan Rizuan dan Mirza.Pasangan pengantin kali ni juga adalah rakan aku semasa di sekolah teknik dulu, ramai kawan2 sekolah dulu yang dah kawin. Aku ni pulak in sya allah akan datang..hehe, tanpa membuang masa, korang layan dulu gambar2 kat bawah ni..

mirza+along8
mirza+along6
mirza+along4
mirza+along3
mirza+along5
mirza+along11
mirza+along7
mirza+along14
mirza+along15
mirza+along10
mirza+along17
mirza+along19
mirza+along18
mirza+along20
mirza+along21
mirza+along22
mirza+along23
mirza+along24
mirza+along25
mirza+along26
mirza+along27
mirza+along28
mirza+along30
mirza+along52
mirza+along31
mirza+along32
mirza+along33
mirza+along48
mirza+along51
mirza+along54
mirza+along55
mirza+along59
mirza+along56
mirza+along58
mirza+along57
mirza+along60
mirza+along61
mirza+along62
mirza+along63
mirza+along64
mirza+along65
mirza+along66
mirza+along67
mirza+along68
mirza+along69
mirza+along70
mirza+along50
mirza+along47
mirza+along49
mirza+along46
mirza+along45
mirza+along44
mirza+along43
mirza+along42
mirza+along41
mirza+along40
mirza+along39
mirza+along38
mirza+along37
mirza+along36
mirza+along35
mirza+along1
mirza+along34

ok, tu saje untuk kali ni..

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shahfarie+Suraya – Felda Redong 1, Segamat Johor.

Assalamualaikum, apa khabar semua.. untuk kali ini saya akan update entry untuk majlis menyambut menantu Shahfarie dan juga Suraya. Majlis ni telah berlangsung di Felda Redong 1, Segamat, Johor. Sebenarnya Shahfarie ni kawan aku masa di sekolah teknik dulu, kawan 1 dorm dan 1 kelas. Seronok rasa nya bila dapat berjumpa semula kawan-kawan lama ni, banyak benda yang dapat disembangkan maklum la masing-masing dah bekerja dan berjaya.Untuk tidak membuang masa, korang layan la dulu gambar-gambar semasa majlis berlangsung dan juga gambar semasa sesi outdoor.

shah+suraya9
shah+suraya3a
shah+suraya3b
shah+suraya4
shah+suraya5
shah+suraya6
shah+suraya7
shah+suraya8
shah+suraya10
shah+suraya11
shah+suraya12
shah+suraya13
shah+suraya14
shah+suraya15
shah+suraya16
shah+suraya17
shah+suraya18
shah+suraya19
shah+suraya20
shah+suraya21
shah+suraya22
shah+suraya23
shah+suraya24
shah+suraya25
shah+suraya26
shah+suraya28
shah+suraya29
shah+suraya30
shah+suraya31
shah+suraya32
shah+suraya33
shah+suraya34
shah+suraya35
shah+suraya36
shah+suraya37
shah+suraya38
shah+suraya39
shah+suraya40
shah+suraya41
shah+suraya42
shah+suraya43
shah+suraya44
shah+suraya45
shah+suraya47
shah+suraya48
shah+suraya49
shah+suraya50
shah+suraya51
shah+suraya52
shah+suraya53
shah+suraya62
shah+suraya54
shah+suraya56
shah+suraya55
shah+suraya57
shah+suraya58
shah+suraya59
shah+suraya60
shah+suraya61
shah+suraya63
shah+suraya65
shah+suraya64
shah+suraya66
shah+suraya67
shah+suraya68
shah+suraya69
shah+suraya70
shah+suraya71
shah+suraya72
shah+suraya73
shah+suraya75
shah+suraya77
shah+suraya76
shah+suraya78
shah+suraya79
shah+suraya81
shah+suraya80
shah+suraya82
shah+suraya83

Ok itu saje untuk kali ni, saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada shahfarie dan keluarga kerana memberi layanan yang cukup baik sekali semasa saya disana. Yang x boleh tahan, tukang tangkap gambar boleh menginap pulak kat bilik pengantin.Ape nak kisah pengantin member2..haha. Ok la jumpa lagi untuk entry yang akan datang.. Salam..

Untuk sebarang pertanyaan berkenaan pakej yang ditawarkan, sila hubungi butiran di bawah:

Naserun Ngatiman
naserunphotoworks
Tel: {019}{9459596}

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,